Deze website gebuikt cookies. Cookies zijn kleine bestanden die worden gebruikt om uw comfort bij het bezoeken van een website op een computer of mobiel apparaat te vergemakkelijken. Ze worden ook om technische redenen gebruikt.
Zoek je info over gezondheid of geneesmiddelen?
Op zoek naar nuttige en praktische informatie over gezondheid en diensten in je apotheek? Dan ben je op je juiste plek!
Hoofdroos (schilfers) wordt vaak erger bij lage temperaturen. Die is immers droger dan warme lucht. Wanneer de koude buitenlucht binnen wordt opgewarmd, daalt de luchtvochtigheid in huis snel. Je hoofdhuid raakt daardoor geïrriteerd.
De oproep aan de bevolking, afgelopen lente, om deel te nemen aan de monitoring van tijgermuggen heeft vruchten afgeworpen. Driekwart van de plaatsen waar die muggen dit jaar werden gesignaleerd, werden door burgers gemeld via MuggenSurveillance.be.
Heb je een droge huid of een gedehydrateerde huid? Die twee worden vaak met elkaar verward, maar er is een duidelijk verschil. En belangrijk: ze hebben een andere verzorging nodig.
Van 28 november tot 2 december 2022 loopt de 'Awareness week on alcohol-related harm': een campagneweek die informatie wil verstrekken over de risico’s die verbonden zijn aan het gebruik van alcohol. Die risico’s zijn niet altijd voldoende bekend en worden vaak onderschat.
Je ogen hebben veel vijanden: stof, airconditioning, vervuiling, computerschermen, de zon, …. Om je ogen gezond te houden, neem je best enkele goede gewoontes aan, die het verschil kunnen maken!
Wie besmet werd met het coronavirus, heeft daar soms maandenlang last van. Heb je 12 weken na de eerste symptomen van een covidbesmetting nog steeds klachten, dan kan je aangepaste zorg krijgen. Je zorg wordt zo goed als volledig terugbetaald. Vanaf 1 december geldt dat ook voor neuropsychologische zorg.
Heb je een vermoeden dat jouw geneesmiddel de oorzaak is van een ernstige of onbekende bijwerking? Vergeet dat dan niet te melden! Op die manier help je mee om de veiligheid van geneesmiddelen te bevorderen – en dat thema staat deze week in de kijker met de campagne #MedSafetyWeek. Een redelijk vermoeden volstaat en elke melding telt om levens te redden!
Apothekers kunnen voortaan een document afleveren voor een positieve covid sneltest. Dat document rechtvaardigt een afwezigheid op school voor kinderen vanaf 6 jaar. Voor een afwezigheid op het werk kan het document niet gebruikt worden.
In België hebben meer dan 600.000 personen osteoporose, een aandoening die botten minder sterk maakt en leidt tot een verhoogde kans op een breuk. Nog (te) vaak evolueert de aandoening onopgemerkt. De Werelddag van osteoporose, op 20 oktober, herinnert ons aan het belang van een vroegtijdige opsporing.
Ongeacht of je ziek bent, is het delen van jouw gegevens met zorgverstrekkers nuttig want dat laat toe om de zorg voor jou te verbeteren en te vereenvoudigen. Jij beslist wie toegang heeft tot jouw medisch dossier!
Elke dag krijgen in België ongeveer 30 mensen een hartstilstand. Weet je hoe je hen kan redden? Volg gratis een online reanimatiesessie.
Sinds 1 oktober 2017 kunnen apothekers een bijzondere opvolging aanbieden aan mensen die veel geneesmiddelen moeten gebruiken. Als huisapotheker kunnen zij nauwkeurig waken over de gezondheid van hun patiënten. Vijf jaar later genieten al meer dan 1,2 miljoen Belgen van die dienstverlening!