Yalacta Kefir Fermenten Water & Fruit Zakje 4

4840047

Vraag advies aan je apotheker

Vind een apotheek

Op deze pagina

Yalacta Kefir Fermenten Water & Fruit Zakje 4

4840047

Hier vind je algemene en beknopte informatie over dit product. Deze informatie is geen medisch advies en omdat iedere persoon en iedere situatie uniek is, is het aangewezen om altijd gepersonaliseerd advies van je arts of apotheker te vragen voor je dit product gebruikt.

De consumptie van melkkefir wordt aanbevolen voor mensen met een trage spijsvertering en voor iedereen die normaal gesproken moeite heeft met het verteren van melk. Fruit kefir kan gedronken worden als onderdeel van een maaltijd, om het vullen van de spijsverteringsbolus te bevorderen. Voor de bereiding is geen speciale apparatuur nodig. Het moet gekoeld gedronken worden.

EERSTE BEREIDING VAN WATER- EN VRUCHTENKEFIR

Het is heel belangrijk ommineraal- of bronwater te gebruiken. Gebruik geen kraanwater, dat vaak gechloreerd is. Giet de inhoud van 1 zakje gist voor water- en fruitkefir in een grote glazen fles, voeg 40 g suiker en een glas mineraal- of bronwater toe. Schud om de suiker en gist op te lossen. Laat 1 uur staan. Voeg dan de inhoud van 1 zakje fermenten
voor water- en fruitkefir toe en vul aan met de rest van de liter mineraal- of bronwater. Voeg vervolgens het sap van een citroen en 1 of 2 gedroogde vruchten (vijg, abrikoos, enz.) toe. Schud en sluit de fles. Laat 48 uur gisten bij kamertemperatuur (min. 20-25°C). Er kan zich een witachtige neerslag vormen en een opalescentie verschijnen. Als de gisting klaar is, giet je de bovenste ¾ liter vloeistof voorzichtig, zonder te schudden, over in een tweede glazen fles, sluit je hem goed af en zet je hem minstens 1 dag in de koelkast. De fermentatie gaat door en de kefir zal licht koolzuurhoudend worden. Geniet gekoeld.

VOLGENDE BEREIDINGEN

Neem onmiddellijk na het overgieten de 250 ml die overblijft op de bodem van de eerste fles en voeg dezelfde hoeveelheden suiker, citroensap en schijfjes, gedroogd fruit, enz. opnieuw toe om opnieuw te gisten bij kamertemperatuur (minstens 20- 25°C). Kefir kan tot 10 keer na elkaar opnieuw geproduceerd worden, op voorwaarde van goede hygiëne en gebruiksomstandigheden. Voor een optimale doeltreffendheid bewaar je de zakjes gist en fermenten best in de koelkast.

Gemiddelde voedingswaarden:

Gemiddelde voedingswaarden Per 100 g Voor 4 g
Energiewaarde 1546 kJ / 364 kcal 61,8 kJ / 14,5 kcal

Vetten en oliën

Waarvan verzadigde vetzuren

0,2 g

0,1 g

0,008 g

0,004 g

Koolhydraten

Waarvan suikers

85,9 g

84,1 g

3,43 g

3,36 g

Vezels 1,4 g 0,05 g
Eiwitten 5,4 g 0,21 g
Natrium 0,038 g 0,001 g

Ingrediënten:

biologische dextrose, Saccharomyces cerevisiae, Lactococcus cremoris, Lactococcus lactis, Lactobacillus paracasei, Leuconostoc mesenteroides.

Vind een apotheek

Heb je een vraag over je gezondheid of je medicatie? Vraag advies aan een apotheker in je buurt.

Recent door jou geraadpleegde apotheken

Routebeschrijving {{item.addressDesc}}

Openingsuren

{{item.pharmacyOpenInfo.openDesc.toUpperCase()}} {{item.pharmacyOpenInfo.extraInfo}}
Tijdens de nacht staan de apothekers van wacht ter beschikking voor alle dringende geneesmiddelen. Momenteel van wacht. Tijdens de nacht staan de apothekers van wacht ter beschikking voor alle dringende geneesmiddelen.
maandag Contacteer de apotheek voor haar openingsuren
dinsdag
woensdag
donderdag
vrijdag
zaterdag
zondag

Diensten beschikbaar in de apotheek

{{service.desc}}

Voor persoonlijk advies geef je best altijd de voorkeur aan een contact in de apotheek. Indien je dat wenst, kan je bij sommige apotheken ook:

Een afspraak maken

Rechtstreeks een geneesmiddel of gezondheidsproduct reserveren

Doorklikken naar de website

In sommige zones van het land moet je naar een specifiek telefoonnumer bellen om te weten welke apotheek er nachtwacht heeft (zonaal tarief)